PADEL BIJ ZTV?

30 april 2021


De afgelopen jaren is de vraag of wij als ZTV padelbanen willen aanleggen regelmatig gesteld. Tijdens de ALV in 2020 hebben we aangegeven dat we dit wilden oppakken, maar hier afhankelijk zijn van de gemeente.

We zijn inmiddels in gesprek met de gemeente om samen met hen de mogelijkheden te verkennen. We hebben hen een eerste plan voorgelegd, wat binnenkort door het college wordt besproken. We hebben de gemeente aangegeven dat wij graag padelbanen willen aanleggen bij ons park. De gemeente is op zich geïnteresseerd omdat het een nieuwe sport betreft. Wel is het zo dat er meerdere wethouders bij betrokken zijn en mochten zij positief zijn er een heel proces zal volgen.

Wij hebben hen gevraagd om extra grond omdat we geen tennisbanen willen opofferen: we willen padel erbij! De grond die wij op het oog hebben ligt ten zuiden van baan 1 en 2, naast het speelveld dat een paar jaar terug is aangelegd. Zoals een ieder begrijpt zal het aardig wat voeten in aarde hebben voordat dit geregeld is en is het echt nog niet zeker of dit gaat lukken.

Toch willen we het jullie nu al laten weten, zodat transparant is waar we mee bezig zijn.

Op dit moment is een werkgroep, bestaande uit Anders Jansen, Dennis Baggerman, Hans Scheffers, Edwin van Steenis en Arjen van der Wal bezig aan de slag met dit onderwerp, zij hebben vormgegeven wat we aan de gemeente hebben voorgelegd. Natuurlijk zijn we ook zeer benieuwd jullie mening en ideeën, wat jullie als mogelijkheden of bezwaren zien. Vandaar dat we  binnenkort een- door de werkgroep ontwikkelde-  vragenlijst zullen uitsturen zodat we aan de hand van jullie antwoorden een beeld  kunnen vormen van ideeën die bestaan, van het draagvlak en van vragen die leven. Vul deze vragenlijst dus aub in!

We hebben dit in gang gezet omdat wij denken dat uitbreiding met padelbanen zeer belangrijk is voor de toekomst van de ZTV: padel is leuk, wordt gespeeld door jong en oud en blijkt wereldwijd de snelst groeiend sport.  Tennisverenigingen die padelbanen hebben aangelegd zien hun ledenaantal groeien. Bij ons is het ledenaantal op dit moment nog constant, maar wij hopen met toevoeging van padel het ledenbestand weer te laten groeien.

We weten dat velen van jullie positief tegenover dit initiatief staat, kom met suggesties hoe we dit- ook financieel- vorm kunnen geven. Schroom ook niet om zorgen of bezwaren te delen, laten we het gesprek constructief aangaan.

Mocht je meer willen weten over padel: de KNLTB heeft op haar site leuke informatie. 

Nieuwscategorieën