Peter Paul Kuijken

Hoi allemaal,

Mijn naam is Peter Paul Kuijken en ik geef al meer dan 30 jaar fulltime tennisles/training aan zowel 
beginners, gevorderden als wedstrijdspelers. Wat ooit als een hobby begon is uitgegroeid tot mijn grootste passie. Heb inmiddels les gegeven op meer dan 10 tennisverenigingen.

Nog steeds doe ik dat met heel veel plezier iedere dag weer. Tennis bestaat uit 4 belangrijke elementen
en dat is techniek, tactiek, conditie, en mentaliteit. Aan alle 4 de factoren moet je werken tijdens de lessen.
Echter de belangrijkste factor is en blijft de TECHNIEK. Daar draait alles om. Hoe meer techniek je hebt des te leuker de sport is.  Voor een beginner zijn goede basisslagen belangrijk. Ook leer je dan het enkel en dubbelspel.
Voor een gevorderde en wedstrijdspeler is het belangrijk om ook te kunnen spelen met rotatie, zoals topspin en slice. Daarnaast ook leren serveren met rotatie.  Ook veel aandacht voor de lage volley, oplopen naar het net, drills, en positie tennis bij het dubbelspel. Al met al is tennis een zeer complexe sport. Bepaald niet makkelijk, maar iedereen kan het leren. Zowel jong als oud. Tennislesgeven is niet alleen een kunde maar ook een kunst.

Tennisvereniging Zaltbommel is een zeer actieve vereniging met veel jeugd in vergelijking met andere verenigingen. Ik zie er dan ook naar uit om ook nu weer mijn steentje bij te dragen om het niveau verder omhoog te brengen de komende periode. 

Ik zie jullie graag op de tennisbaan.

Met sportieve groet,

P. P. Kuijken