Competitie

ZTV doet elk jaar mee de KNLTB voorjaars-, najaars- en wintercompetitie. Voor veel tennissers zijn de competities dé hoogtepunten van het tennisseizoen: van jong tot oud en van beginners tot ver gevorderden. In het voorjaar van 2023 zijn maar liefst 24 volwassen teams ingeschreven.
Naast de vele mooie wedstrijden is iedereen altijd uitgenodigd om te komen aan moedigen onder het genot van een drankje uit de gezellige kantine.

Voorjaarscompetitie
De inschrijving voor de voorjaarscompetitie is meestal in november van het jaar ervoor. Je ontvangt hiervoor een mail van de technische commissie. De ervaring leert dat de competitie op vrijdagavond al snel bomvol zit, vergeet je dus niet tijdig in te schrijven! Bij te veel aan inschrijvingen wordt geloot. Meestal zijn is er op de competitie dagen zaterdag en zondag wel voldoende ruimte.

In het voorjaar zijn de spelmogelijkheden:
- Vrijdagmiddag gemengd dubbel 50+
- Vrijdagavond dubbel 17+ en 35+ (dames, heren, gemengd)
- Vrijdagavond 8 & 9 competitie
- Zaterdag 17+ en 35+ (dames, heren, gemengd)
- Zondag (dames, heren, gemengd)

Najaarscompetitie
Mocht je in de voorjaarscompetitie uitgeloot zijn dan heb je grote kans dat je in het najaar wel kunt spelen. Maar ook hiervoor geldt: schrijf je tijdig in!

De mogelijkheden in 2022 waren:
- Vrijdagmiddag gemengd dubbel 50+
- Vrijdagavond dubbel 17+ en 35+ (dames, heren, gemengd)
- Vrijdagavond 8 & 9 competitie
- Zaterdag 17+ en 35+ (dames, heren, gemengd)
- Zondag (dames, heren, gemengd)
- Zondagmiddag 8/9 competitie  

Wintercompetitie
Tijdens de wintercompetitie wordt er alleen op vrijdagavond gespeeld.

VEEL GESTELDE VRAGEN

Wanneer kan ik me inschrijven voor de competitie?
Inschrijving voor de voorjaarscompetitie kan vanaf begin november t/m eind december. Inschrijving voor de najaarscompetitie kan vanaf begin april tot begin mei. De inschrijving verloopt uitsluitend via het inschrijfformulier waarvan de link in de mail staat. Je krijgt een mailtje vanuit de club wanneer je je kan inschrijven en het komt ook op de website te staan. Zorg ervoor dat je mailgegevens up to date zijn zodat je het mailtje ook daadwerkelijk krijgt.  

Kan ik alvast per mail aangeven bij de TC dat ik competitie wil spelen?
Je kunt je alleen inschrijven via de link in de mail binnen de periode die is aangekondigd. De TC hanteert een strenge deadline: te laat inschrijven betekent dus dat je moet uitgaan van een plaats op de reservelijst!

Hoe geef ik me op voor de reservelijst?
Dit kun je aangeven op het inschrijfformulier waarvan de link in de mail staat.

Wanneer wordt bekend of en met wie ik ingedeeld ben in een team?
Het streven is om de definitieve indeling van de voorjaarscompetitie eind januari en van de najaarscompetitie begin juli bekend te maken. Iedere captain die zich heeft aangemeld ontvangt een mail zodra de teams zijn ingeschreven. De captain zal dan de andere teamleden op de hoogte brengen.

Wij zijn een groep vrienden en willen ons graag aanmelden als competitieteam, is dit mogelijk?
Dat is mogelijk. Hou er rekening mee dat de TC leden kan toevoegen aan een team als er minder dan 6 spelers zijn aangemeld. Uiteraard mits de toevoeging passend is.

Waarom kunnen er niet meer teams ingeschreven worden op Vrijdagavond?De KNLTB heeft een maximum gesteld aan het aantal teams dat je als club mag inschrijven per aantal beschikbare banen.

Is het mogelijk om op een andere dag dan in het weekend competitie te spelen?
Er zijn een aantal andere vormen van competitie. Zoals de vrijdagmiddag voor de jeugd, een dinsdagochtend damesdubbel competitie, een veteranencompetitie op de vrijdag etc. Dit zijn vrijwel altijd competitievormen die overdag plaatsvinden en die gelden voor bepaalde leeftijdscategorieën (jeugd, 35+, 55+ etc.).

Op de website van de KNLTB kun je zien welke competitievormen er in onze regio worden georganiseerd. Indien je met een groepje je wilt aanmelden voor een bepaalde competitievorm op een doordeweekse dag, dan kun je, uiterlijk eind november, contact opnemen met de TC, dan kunnen we samen kijken naar de mogelijkheden.

Tot op de baan!

Sportieve groeten,

Technische Commissie Zaltbommel
[email protected]