Club informatie

Tennispark
De Zaltbommelse Tennisvereniging is in 1933 opgericht. Sinds 1973 is de ZTV gehuisvest aan de P.M. Winkstraat in Zaltbommel. De vereniging beschikt daar over 6 verlichte kunstgrasbanen, een minibaan, een oefenkooi en een prachtig, onlangs geheel gerenoveerd clubgebouw. In 2011 zijn de banen 1 t/m 5 geheel vernieuwd. Baan 6 verkeert nog in goede staat en zal over enkele jaren vernieuwd worden.

Leden
De ZTV telt  momenteel ongeveer 650 leden, waarvan 110 junioren (tot 18 jaar). Daarmee is de ZTV de grootste tennisvereniging van de Bommelerwaard.

Toernooien en competities
De ZTV organiseert interne competities en (1 daags) evenementen voor de recreatieve spelers en doet met verscheidene teams mee aan de KNLTB-competities. Deze competities zijn vooral interessant voor de prestatieve (prestatie gerichte) spelers.

Senioren
Voor de seniorleden organiseert de ZTV een drietal open toernooien. Het Sachem 35+ toernooi, een unieke gebeurtenis in het voorjaar waar uitsluitend mixed dubbels worden gespeeld. Het Maarten van Rossum toernooi, dat gehouden wordt aan het begin van de zomer, biedt tennis op hoog niveau en geeft door het goede weer al een echt vakantiegevoel. Het Frits Stehmann toernooi, in augustus, richt zich op de 50+ speler waarbij je het spelniveau van de tegenstander niet moet onderschatten.

Jeugd
Voor de juniorleden is er het Cambium open jeugdtoernooi tijdens de herfstvakantie. Daarnaast organiseren we jaarlijks in juni de clubkampioenschappen voor de jeugd. Tevens worden er voor de jeugdige spelers veel andere evenementen georganiseerd zoals het Oliebollen- en het Kind-Ouder toernooi. Ook staat voor de jeugd deelname aan de KNLTB-competitie open. Deze wedstrijden, waarbij de jeugdleden zich in teamverband kunnen inschrijven, worden sinds september gespeeld op de zondagen. Daardoor zijn ouders in de gelegenheid hun kinderen te begeleiden en aan te moedigen. Op deze website zult u van alle evenementen informatie vinden.

Trainingen en lessen
De ZTV organiseert tennistraningen voor zowel voor de jeugd als voor de seniorleden. De jeugdspelers kunnen deelnemen aan de tennistrainingen, die speciaal op hen zijn afgestemd, rekening houdend met hun leeftijd en spelniveau. Er worden jaarlijks twee tenniscycli georganiseerd; een in het najaar en een in het voorjaar/zomer. De ZTV geeft voor de jeugd een flinke subsidie op de kosten van de zomertraining waardoor de kosten acceptabel laag zijn. De tennislessen worden verzorgd door Tom Kreemers Tennisschool.

Vrijwilligers
De  vereniging draait op een grote groep enthousiaste vrijwilligers, zowel voor de organisatie van genoemde evenementen als voor de bezetting van de kantine. Hiervoor doet de vereniging een beroep op alle leden om daaraan hun bijdrage te leveren. Hierdoor kan de ZTV een bruisende vereniging blijven waar leden zich thuis voelen.

Is uw interesse gewekt, heeft u vragen of wilt u lid worden, neem gerust contact met ons op of download hier onze informatiefolder voor nieuwe leden.

Wij wensen alle spelers veel speelplezier bij de ZTV.

Het Bestuur